MonkeySandwich

Home / MonkeyLab

MonkeyLab

MonkeyLab is een media-hackathon in samenwerking met VondelCS voor de studenten van FDMCI om met hun kennis, samen met iemand van AVROTROS, een probleem op te lossen dat door AVROTROS wordt voorgelegd. Interesse? Schrijf je dan snel in en kom vrijdag 13 januari om 13:00 naar Vondelpark 3 te Amstedam!

                                                             

Om de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) te verbinden met mediaprofessionals, organiseert MonkeySandwich een media-hackathon in combinatie met een festival voor de HvA. Tijdens de media-hackathon, MonkeyLab genoemd, lossen de mediastudenten een probleem op van de mediaprofessionals. Dit is een probleem rondom een van te voren bepaald thema (bijvoorbeeld milieu). De in teams verdeelde mediastudenten krijgen 24 uur om een oplossing te bedenken.

Om de creativiteit van de studenten te stimuleren is er rondom de media-hackathon een festival georganiseerd. Studenten kunnen hier onder anderen gastcolleges volgen en deelnemen aan diverse workshops. Nadat de 24 uur voorbij is zullen de verschillende teams hun idee pitchen aan de opdrachtgevers en docenten. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende team mag hun idee daadwerkelijk uitvoeren. Uit fieldresearch blijkt dat het merendeel van de mediastudenten vindt dat zij niet genoeg contacten hebben met het werkveld. Door deel te nemen aan de media-hackathon krijgen de studenten te kans zichzelf te laten zien aan de mediaprofessionals. Ook krijgen de studenten nieuwe contacten doordat zij ingedeeld zijn in diverse teams.

.                                                         

MonkeyLab – Vrijdag 13 januari 2017 13:00 bij VondelCS te Amsterdam 


Als proefversie van MonkeyLab, organiseert MonkeySandwich in samenwerking met VondelCS een vier uur durende pilot. Tien DMCI-studenten worden van te voren in twee teams verdeeld. Per team worden alle opleidingen binnen DMCI vertegenwoordigd. De teams worden begeleid door één coach per team; iemand van AVROTROS. De pilot zal plaatsvinden in het VondelCS op vrijdag 13 januari 2017 en de aanvang zal om 13.00 uur zijn. Bij binnenkomst krijgen de studenten een groene of gele naamsticker opgeplakt, zodat zij weten in welk team ze zitten. Vervolgens wordt de probleemstelling (omtrent het thema jongeren en kunst) door AVROTROS voorgelegd. Dit zal ma
ximaal een half uur in beslag nemen. Om 13.30 uur mogen de teams beginnen met brainstormen. Hier hebben ze drie kwartier de tijd voor. Vervolgens zal een half uur durende, interactieve workshop plaats vinden om de creativiteit van de teams te stimuleren. Niet alle teamleden hoeven bij de workshop aanwezig te zijn, om te voorkomen dat het werk een half uur stil ligt. Om 14.45 uur komen de teams weer bij elkaar om hun ideeën aan te vullen met de uitkomsten van de workshop. Hiermee kunnen ze vormgeven aan het uiteindelijke concept.
.

Tussendoor hebben de teams de tijd om de door MonkeySandwich geregelde lunch te nuttigen. Vervolgens is om 15.30 uur met hun eigen coach een coachingsmoment van vijftien minuten ingepland. Van 15.45 uur tot 16.30 uur hebben de teams de ti
jd om de feedback van de coach te verwerken en om hun concept bij te schaven. Het laatste half uur kunnen de teams gebruiken om hun pitch voor te bereiden. De pilot wordt om 17.00 uur afgesloten met besloten pitches voor AVROTROS en de HvA. Deze pitches worden gefilmd. Hieruit wordt een winnaar gekozen. Als AVROTROS interesse heeft in het winnende concept, gaan ze in gesprek met het team over een mogelijke uitwerking.

.

Dagindeling

Locatie

Weten waar wij mee bezig zijn?

>> <<